Het laatste nieuws

Oncomid - Transmuraal samenwerken in het hart van Nederland

Oncomid werkt samen met regionale zorgpartners om de medische zorg voor mensen met kanker in de regio Midden-Nederland te verbeteren. Binnen en buiten de muren van de ziekenhuizen. Het overgrote deel van de patiënten brengt het merendeel van zijn ziek zijn thuis door. Daarom is het essentieel dat hij ook hier een oncologisch vangnet ervaart van professionals vanuit verschillende disciplines, die op regionaal niveau goed met elkaar samenwerken. Dat dit verder gaat dan slechts een overdracht van patiëntgegevens, vertellen we je in dit artikel aan de hand van twee mooie voorbeelden. 

Lees meer »

Archief

Artikel Buddyhuis in Loupe, door Claudia bargon

Loupe is het wetenschappelijk magazine van het St. Antonius Ziekenhuis. Naast artikelen over wetenschap en innovatie in het St. Antonius Ziekenhuis, biedt het Loupe magazine ook ruimte voor actualiteit en opinie. Met dit blad voor zorgprofessionals willen we meer bekendheid geven aan de wetenschappelijke en innovatieve activiteiten in het St. Antonius en zo kruisbestuiving stimuleren, zowel intern als extern.

Lees meer »

Metronieuws: App voor lotgenoten met kanker

Matchen met een potentiële liefde op Tinder of Happn kennen we allemaal. Maar wat nou als er een app is waar lotgenoten met kanker met elkaar kunnen matchen? Dat dacht stichting Buddyhuis ook. Daarom hebben ze samen met Data Science Lab de app Digitaal Buddyhuis gelanceerd. Digitaal contact tussen gelijkgestemden met kanker, om ervoor te zorgen dat je er nooit alleen voor staat. Metro sprak met Femke Riel, buddy en medeoprichter. „Ik geloof dat het Buddyschap zoveel mensen kan helpen.”

Lees meer »

Verwendag een succes

Samen met het St. Antonius Ziekenhuis, Ziekenhuis Rivierenland en KMI Mammacare, organiseerden we een verwenochtend voor vrouwen met borstkanker. Een fijne wandeling met wandelcoach Ada Verkade, ontspannende yoga en elkaar ontmoeten onder het genot van iets lekkers stonden op het programma. Wat was het een mooie ochtend, soms een buitje maar ook de zon hebben we gezien. Bijzonder hoe iedereen elkaar ziet en hoort, dierbare gesprekken komen daar uit voort.

Lees meer »
18 19 ICT Health Nr 1 2020
PDF – 633,9 KB 727 downloads
De Kracht Van Contact
PDF – 1,2 MB 1049 downloads

Het Buddyhuis was in de uitzending van ‘Utrecht komt thuis’ op de radio bij RTV Utrecht. Via de link in onderstaande foto is de uitzending te beluisteren.
Vanaf minuut 14.25 start het interview.