Buddyloop 2021 

Op pinkstermaandag was het zover: patiënten en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis liepen samen met ambassadeurs van het Buddyhuis de eerste Buddyloop, een wandeling van ruim 45 kilometer tussen de drie locaties van het St. Antonius Ziekenhuis. Ongeveer 70 wandelaars liepen (deels) mee en haalden samen bijna 10.000 euro op.

Deelnemers liepen ieder met zijn/haar eigen redenen mee, wat resulteerde in bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Juist deze combinatie van zorgverleners, patiënten en naasten maakte de buddyloop tot een emotionele en bijzondere tocht.

 

De buddyloop werd georganiseerd door het Buddyhuis, dat gelijkgestemden aan elkaar verbindt. Hiermee wordt aandacht gevraagd en donaties opgehaald voor de initiatieven van het Buddyhuis, zoals een app om veilig digitaal contact te faciliteren tussen buddy’s, buddyberen om troost te bieden aan kinderen, wandelgroepen voor patiënten met begeleiding van professionele wandelcoaches en de organisatie van webinars voor patiënten en hun naasten.

 

Daarnaast opent in het St. Antonius Utrecht binnenkort de Antonius Lounge. Onderdeel hiervan is de ruimte voor bezoekers van het Buddyhuis en St. Antonius Kankercentrum. Patiënten en naasten kunnen elkaar hier in huiselijke sfeer ontmoeten, een kop koffie drinken of even napraten.

Wilt u nog een steentje bijdragen zodat we nieuwe stappen kunnen blijven zetten dan is dat fantastisch! 

Tover je wandelschoenen uit de kast, ga trainen en loop volgend jaar ook mee!   
of... organiseer je eigen buddyloop

FAQ

Wat is de Buddyloop eigenlijk?

De Buddyloop is een wandeling met een marathon afstand, bijna 43 kilometer. Binnen het Buddyhuis worden gelijkgestemden aan elkaar verbonden. De Buddyloop staat hier symbool voor. De route verbindt de locaties van het St. Antonius Ziekenhuis, de plek waar het Buddyhuis zijn oorsprong vond.

 

Ik kon niet meelopen maar wil toch in actie komen?

Dat kan! In actie komen voor het buddyhuis kan altijd!
Er worden verschillende individuele en team acties georganiseerd. Natuurlijk kan je je daarbij aansluiten maar heb je zelf een idee dan is dat ook top! Deel jouw actie met ons dan delen wij deze weer via onze social media kanalen.


Wat gebeurt er met de opbrengst?

  • We zetten alles in om echt voor iedereen die daar behoefte aan heeft een Buddy te vinden, nee is geen antwoord 
  • Ontwikkeling app 'Digitaal Buddyhuis'
  • Bieden troost aan gezinnen met Buddyberen
  • Organiseren webinars voor patiënten en hun naasten
  • Geven voorlichting in ziekenhuizen over de waarde van een Buddy
  • Organisatie wandelgroepen met begeleiding professionele wandelcoaches
  • Bouw buddyhuiskamers


Ik wil graag doneren, hoe doe ik dat?

Doneren of jouw actie verbinden aan het Buddyhuis? Hierover volgt binnenkort meer informatie.
Of bezoek de pagina DONEREN/SHOP op deze website.

 

Over het BuddyHuis

Wie de diagnose kanker krijgt, kan overspoeld raken door gevoelens van angst en onzekerheid. Hoe verwerk je de diagnose, wat staat je te wachten en hoe ga je om met de gevolgen van een behandeling? Contact met een ervaringsdeskundige kan dan heel waardevol zijn. 

Het Buddyhuis brengt (ex) kankerpatiënten en hun naasten samen om ervaringen te delen, als vraagbaak te fungeren, activiteiten te ontplooien en adviezen te geven om de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren, zowel voor, tijdens als na de ziekte.


Andere vraag

Neem dan contact met ons op via mail info@buddyhuis.nl of bel 06-13855274

 

Buddy Loop Wandel Notitie Route Boekje 

Samen met vrienden van het Buddyhuis is er een heel tof nieuw initiatief ontwikkeld, het 'Buddy Loop Wandel Notitie Route Boekje'. Een lief cadeautje voor jezelf of om iemand anders een hart onder de riem te steken.

In dit boekje is plaats voor notities. Wat valt je onderweg in? Wat valt je op? Hoe voel je je? Ook staan er fijne oefeningen in, die je samen of alleen kunt doen. En natuurlijk de wandelingen zelf: met zorg uitgezocht en samengesteld door onze buddy’s. In het boekje voegen we al een aantal wandelingen toe. Spaar ze allemaal en maak van je verzameling een mooi document voor jezelf!

Dit wandelboekje is bedacht en vormgegeven door een paar van de buddy’s van Het Buddyhuis en mogelijk gemaakt met hulp van een aantal fantastische sponsoren. De opbrengst van de verkoop komt daardoor volledig ten goede aan de initiatieven van het Buddyhuis.

De boekjes zijn te koop via deze website - Buddy Loop Wandel Notitie Route Boekje of in de winkels van Vermaat in het St. Antonius Ziekenhuis, UMC Utrecht en Diakonessenhuis.