Creëer samen met ons het digitale buddyhuis

Als je hoort dat je kanker hebt, staat je wereld op zijn kop. Zo ook bij Femke Riel. Toen ze enkele dagen na haar diagnose gespannen in de wachtkamer van het St. Antonius Ziekenhuis plaatsnam voor de uitslag van de MRI-scan, zat daar Hester, ‘een stralende vrouw met een mutsje op’. ‘Ze had zo’n positieve uitstraling, maar ik wist meteen: zij heeft het ook.’ Oncologisch chirurg Dr. Doeksen bracht de dames met elkaar in contact en zo werden zij buddy’s voor elkaar gedurende het behandeltraject en daarna. Die ontmoeting is het begin van de oprichting van Het Buddyhuis.

Het Buddyhuis brengt patiënten bij wie (borst)kanker is geconstateerd één op één met elkaar in contact. Het Buddyhuis beoogt de kwaliteit van leven en het psychosociale welzijn van (ex)kankerpatiënten te verbeteren. Daarnaast kan Het Buddyhuis kostenbesparend zijn voor de zorg, omdat buddy’s mogelijk minder behoefte hebben aan contact met professionals.

Mogelijkheden van het digitale buddyhuis

Via het platform hebben buddy’s een-op-een (chat) contact. In de chatfunctie zijn de berichten die worden verzonden versleuteld en alleen voor de verzender en ontvanger leesbaar. Alle persoonsgegevens zijn te alle tijden beschermd.

Buddy’s handmatig aan elkaar koppelen kost veel tijd; tijd die ook geïnvesteerd kan worden in het ontplooien van nieuwe activiteiten. Dit proces wordt ondersteund door een ‘slim’ digitaal alternatief. De gebruiker wordt gematched met buddy’s op basis van eigen geselecteerde kenmerken.

Op internet is er veel, niet altijd even betrouwbare, informatie te vinden over kanker. Met de Digitale bibliotheek bieden wij op een overzichtelijke manier alleen betrouwbare informatie over relevante onderwerpen, regio/ ziekenhuis specifiek.

Meer weten over het buddyhuis?


Onze droom is dat deze vorm van psychosociale hulp voor iedere (ex)kanker patiënt die daar behoefte aan heeft beschikbaar komt. In de (nabije) toekomst wordt Het Buddyhuis uitgebreid naar andere patiëntgroepen binnen de kankerzorg. Onze wens is dat deze vorm van zorg voor iedereen die dat nodig heeft landelijk bereikbaar wordt.

 

Help jij onze stappen naar deze droom te verwezenlijken? Neem contact op voor de mogelijkheden of doneer direct om de ontwikkeling van het Digitale Buddyhuis te realiseren!