Familie


Als iemand in jouw familie kanker krijgt, een video voor ouder en kind

Een animatiefilm voor kinderen en tieners van wie een (groot)ouder kanker krijgt. Een beknopte uitleg over wat kanker is en wat het met jouw gevoelens kan doen. Als een (groot)ouder kanker krijgt kan dat bij een kind veel vragen oproepen. We hopen dat deze video antwoorden geeft en helpt bij het starten van een gesprek over dit vaak toch lastige onderwerp. 

Deze animatiefilm is belangeloos ter beschikking gesteld door C4REAL in samenwerking met Stichting Buddyhuis


Buddy beer

De BuddyBeer is bedoeld als ‘verzachter’ in het proces dat ouders en kinderen doormaken bij een ziekenhuisopname. De ouder die moet worden opgenomen, krijgt van haar kind(eren) de BuddyBeer mee naar het ziekenhuis. Kinderen ervaren dat als troostend: mama of papa is niet alleen in het ziekenhuis. Daarnaast heeft de BuddyBeer een narratieve functie: het helpt de ouder om kinderen te vertellen wat zij meemaakt in het ziekenhuis. Zo kan de ouder foto’s of video’s maken van alles wat de BuddyBeer beleeft in het ziekenhuis. Voor optimaal gebruik van de BuddyBeer zullen er door artsen en verpleegkundigen ook fimpjes gemaakt worden van BuddyBeer in het ziekenhuis. Deze fimpjes worden gedeeld op deze pagina en ons youtube kanaal.

 

Deze week zijn de eerste BuddyBeren gestart met hun nieuwe baan binnen het St. Antonius Kankercentrum

De eerste 150 beren zijn gearriveerd in het ziekenhuis en elke beer wordt toegewezen aan een zieke papa of mama. Vanaf dat moment zullen de BuddyBeren 24 uur per dag klaar staan om hun bijdrage te leveren. Omdat er hoge eisen gesteld worden aan een BuddyBeer volgde een intensieve selectieronde waarbij alleen de beren met de allerbeste sociale vaardigheden geschikt zijn bevonden. De 150 beren die door de selectie zijn gekomen, zijn uitgerust met speciale BuddyBeer t-shirts zodat zij duidelijk te herkennen zijn.

 

We hebben veel meer BuddyBeren nodig, daarom gaat de werving & selectie door! Wilt u hier uw steentje aan bijdragen, neem dan contact met ons op via info@buddyhuis.nl.

 

Foto's: Buddybeer in het St. Antonius ziekenhuis