Familie

Voor 10,- doneer je een buddybeer en steek je een gezin een hart onder de riem


Buddy beer

De BuddyBeer is bedoeld als ‘verzachter’ in het proces dat ouders en kinderen doormaken bij een ziekenhuisopname. De ouder die moet worden opgenomen, krijgt van haar kind(eren) de BuddyBeer mee naar het ziekenhuis. Kinderen ervaren dat als troostend: mama of papa is niet alleen in het ziekenhuis. Daarnaast heeft de BuddyBeer een narratieve functie: het helpt de ouder om kinderen te vertellen wat zij meemaakt in het ziekenhuis. Zo kan de ouder foto’s of video’s maken van alles wat de BuddyBeer beleeft in het ziekenhuis. Voor optimaal gebruik van de BuddyBeer zullen er door artsen en verpleegkundigen ook fimpjes gemaakt worden van BuddyBeer in het ziekenhuis. Deze fimpjes worden gedeeld op deze pagina en ons youtube kanaal.

 

Afgelopen jaar zijn er al vele BuddyBeren gestart met hun nieuwe baan

De BuddyBeer wordt altijd via de ziekenhuizen toegewezen aan een zieke papa of mama. Vanaf dat moment zullen de BuddyBeren 24 uur per dag klaar staan om hun bijdrage te leveren. Omdat er hoge eisen gesteld worden aan een BuddyBeer doorlopen zij een intensieve selectieronde waarbij alleen de beren met de allerbeste sociale vaardigheden geschikt bevonden worden. De beren die door de selectie komen, worden uitgerust met het speciale BuddyBeer shirts zodat zij duidelijk te herkennen zijn.

 

We hebben veel meer BuddyBeren nodig, daarom gaat de werving & selectie door! Wilt u hier uw steentje aan bijdragen, neem dan contact met ons op via info@buddyhuis.nl.

 

Foto's: Buddybeer in het St. Antonius ziekenhuis